2022初二英语暑假作业参考答案

2022年7月17日17:14:232022初二英语暑假作业参考答案已关闭评论


    八年级的学生要有学习主动性,所以暑假作业自己要按时做完哦,今天小编整理了初二英语《暑假作业》答案,大家一起来看看吧!
    2022初二英语暑假作业参考答案
    初二英语《暑假作业》答案1
    第1版暑假作业(一)
    A篇1-5BCBAD
    B篇1-5BAADC
    C篇1-5CEADB
    第2版暑假作业(二)
    词汇运用
    I.1.around2.show3.together4.article5.bad-tempered
    II.1-5ACDBC
    III.1.wallet2.imagine3.storm4.excuse5.waves
    6.smile7.strange8.vehicle9.smell10.note
    IV.1.death2.colourful3.popularity4.costs5.amazed
    6.charities7.funny8.succeeded9.exactly10.expression
    V.1.line2.instead3.history4.repaired5.pale
    6.topic7.trick8.end9.Though10.jacket
    VI.1.Forexample2.aroundtheworld3.inorderof
    4.goeswrong5.laughat
    句型演练
    I.1.Iforgotwhattobuyatthesupermarket.
    2.Youmustallowyourmindtohaveenoughrest.
    3.AgoodwayofimprovingEnglishistoworkhard.
    4.Howcanwemakeourmemorybetter?
    5.HowmanycartoonsweremadebyMrHillintotal?
    II.1.fullof
    2.comeat6o'clock
    3.unhappy;wrongwith
    4.stopped/kept;fromgoing
    5.boringtowatch
    6.paintthewallblue
    7.areconnectedby
    8.gets;intotrouble
    9.payattentionto
    10.onscreen
    第3版暑假作业(三)
    语法篇
    I.1.longer2.toclean3.tolisten4.plays5.are
    6.tostop7.won’tfeel8.open9.mend10.terribly
    II.1-5DDBAC6-10BCDBA
    III.1.likeeating2.agreat/bigsuccess3.alwaysasking
    4.angrywith5.complainabout;stopsworking
    6.tofinish;towork7.tokeep;quiet8.wasshown;the1950s
    9.tolaughat10.introublewith
    IV.1.memory2.old3.their
    4.toprotect5.hearabout
    6.recently7.like8.iscaused9.questions10.first
    初二英语《暑假作业》答案2
    一、根据中文提示,用单词的正确形式填空。
    1. healthy
    2. safely
    3. closing
    4. have been owning
    5. actually
    二、根据汉语意思,完成句子,一空一词。
    1. will, be, on
    2. be, more, less
    3. in, ago
    英语园地P8
    一、根据句意,选用所给词的正确形式填空。
    1. will fly
    2. talk
    3. has taken away或took
    4. was cleaning
    5. if
    二、请在B栏中找出A栏各句恰当的应答语。
    1. C 2. A 3. E 4. D 5. B
    三、根据上句完成下句,且使上下两句意思相符,一空一词。
    1. the matter
    2. didnt have, until
    3. what to do
    英语园地P14
    一、用括号里所给词的正确形式填空。
    1. photos
    2. fixing
    3. flew
    4. healthily
    5. good
    二、阅读理解。
    1. D 2. A 3. A 4. C
    英语园地P20
    一、用所给词的正确形式填空。
    1. longer
    2. was, sleeping, got
    3. going
    4. were having, came
    5. medicine
    二、英汉互译。
    1. 遗漏
    2. 相处;上车
    3. 过时的
    4. after-school activity group
    5. be used to doing sth.
    6. the same as
    三、改错。
    1. canl改为could
    2. he was改为they were
    3. live改为living
    4. will be改为is
    5. careful改为carefully
    英语园地P26
    一、把下面的句子翻译成英语。
    1. proud of
    2. out of style
    3. too, for, to
    二、词意配对。
    1. G
    2. D
    3. B
    4. H
    5. A
    6. J
    7. E
    8. C
    9. I
    10. F
    三、同义词转换,一空一词。
    1. do well in
    2. be mad at
    3. told, that, she, us
    英语园地P32
    一、根据所给中文完成下列各句。
    1. has taken great changes since, already become
    2. be well-known
    3. When, was jumping out of
    二、完型填空。
    1. C
    2. B
    3. A
    4. D
    5. B
    6. B
    7. C
    8. D
    9. A
    10. A
    英语园地P38
    完型填空。
    1. B
    2. C
    3. C
    4. B
    5. C
    6. A
    7. A
    8. B
    9. C
    10. D
    11. C
    12. B
    13. D
    14. C
    15. A
    英语园地P44
    一、补全对话。
    1. C
    2. D
    3. A
    4. E
    5. B
    二、根据汉语意思完成句子,一空一词。
    1. Do, on well with
    2. will happen if, leaves
    3. one of, important subjects
    4. I bought, doesn't work
    英语园地P50
    一、按要求完成句子,一空一词。
    1. While, watching
    2. we would
    3. Why did
    二、完型填空。
    1. D
    2. C
    3. A
    4. B
    5. B
    6. A
    7. C
    8. D
    9. B
    10. C
    英语园地P56
    一、补全对话。
    1. go
    2. find
    3. time
    4. borrow
    5. either
    6. for
    7. sell
    8. so
    9. Maybe
    10. open
    二、短文改错:把错误改正在右边横线上。
    1. Predicting
    2. many
    3. true
    4. sound
    5. biggest
    6. to see
    7. talk
    8. the largest
    9. want
    10. used
    初二英语《暑假作业》答案3
    一.单项选择.(每个1分,共35分)
    ( )1. My uncle isn’t _____ at the moment.
    A. feel well B. feeling well. C. feeling good D. feel good
    ( )2. What’s the matter _____ you?
    A. with B. on C. in D. of
    ( )3. It’s important _____ in good health.
    A. keep B. keeping C. to keep D. keeps
    ( )4. You look tired, you should have a good rest for _____ days.
    A. a few B. few C. a little D. little
    ( )5. You eat _______ junk food. I think you need _______vegetables.
    A. too much; much B. too many; many
    C. too much; lots of D. too many; lots of
    ( )6._____Daming’s help , the problems are solved successfully .
    A .As for , B Thanks for C Thanks to D According to
    ( )7.The driver saw an old man _______ on the side of the road .
    A lie B. lay C lying D. to lie
    ( )8. To our__________, the little girl is the first to go to bed.
    A. surprises B. surprise C. surprised D. surprising
    ( )9. The old man lives ______,but he never feels_______.
    A. alone; alone B. lonely; lonely C.lonely; alone D. alone; lonely
    ( ) 10. My bike is broken. Could you help me to _______?
    A. fix it up B. set it up C. make it up D. put it up
    ( ) 11.-Diaoyu Island belongs to China!!
    -Surely it does! We Chinese will never _______it up.
    A. cut B. give C. mix D. set
    ( ) 12.-It's too noisy here. I can't stand it.
    - Me, too. We have to ________new ways to solve the problem.
    A. catch up with B .keep up with
    C. come up with D. give up with
    ( )13. We all feel ________ after hearing of the __________news.
    A. excited; excited B. exciting; exciting
    C. excited; exciting D. exciting; excited
    ( )14. A: Could you please sweep the floor?
    B: _______. I have to do my homework.
    A. Yes, sure. B. Why not? C. Sorry, you can’t D. Sorry, I can’t
    ( )15. We ___some signs around the school to tell people about it.
    A. call up B. cheer up C. put up D. put off
    ( )16. Peter used to be a problem child. He always ___ his parents a lot of
trouble.
    A. came B. let C. caused D. went
    ( )17.---I don’t have enough money to buy this book.
    ---________.
    A. Neither do I B. Neither I do C. So do I D. So I do
    ( )18. Peter lent some money _____ me yesterday.
    A. of B. with C. from D. to
    ( )19.Tom works hard _____ earn more money.
    A. in order that B. in order to C. so that D. as if
    ( )20.could you allow me _____ TV this evening ,Dad?
    A. watch B. to watch C. watching D. watches
    ( )21.---______ a party this week?
    ---That’s a good idea.
    A. Why do you have B. Why not you have C. Why not have
    D. Why didn’t you have
    ( )22. Don’t worry! I’m sure you’ll ________ classmates if you are kind and
friendly to them.
    A. catch up with B. get on well with
    C. agree with D. be strict with
    ( )23. The Beijing Olympic Games _______ us a chance to enjoy the most
wonderful sports events at homes.
    A. supplied B. allowed C. offered D. provided
    ( )24. I ________ home until I finish my homework.
    A. won’t go B. will go C. go D. went
    ( )25. –Why are you so tired these days?
    -Well, I have ________ homework to do.
    A. too much B. too many C. much too D. many too
    ( )26. Students shouldn’t go to school _____breakfast. It’s bad for their
health.
    A. with B. without C. for D. by
    ( )27.—The boy can speak both English and Japanese he is only ten.
    ---Wow, what a clever boy!
    A. if B. because C. although D.so
    ( )28.--The speech is really boring!
    --I agree with you. It is a ___ of time to listen to it.
    A. result B. stress C. mess D. waste
    ( )29.Jim’s answer is the same as yours. I think he ___ from you in the
exam.
    A. brought B. took C. did D. copied
    ( )30. I hate ___ the dishes ,but I don’t mind____ the living room.
    A. doing;to clean B.do; cleaning C. to do;to clean D.to do; doing
    ( )31.The man is blind. He can’t ____ anything at all.
    A.hear B.see C.eat D.speak
    ( )32.The volunteers are ____ money for a sick girl in the park.
    A. turning B. raising C. getting D. giving
    ( )33.I ___ like to help kids with their school work.
    A. could B. would C. should D. might
    ( )34. I think it’s necessary ___ you ___ down and have a rest.
    A. for; to lie B. of; to lie C. for; lying D. of; lying
    ( )35.—My mother broke her leg yesterday.
    ---___________.
    A. I’m sorry to hear that.
    B. She’s feeling better.
    C. How is she?
    D. Where is she now?
    二.完形填空(每个1分,共10分)
    Mary was ill, so she went to see __36__.
    “Doctor, I’m not feeling __37__,” said Mary. “Every time I do my homework,
I feel __38__. If I go to school on foot, I have to sit down and __39__ for a
few times.”
    The doctor looked over her __40__. At last he said, “__41__ serious(严重的),
but I’m afraid you are eating too much.”
    “I don’t understand. What do you mean(意思)?” asked Mary.
    “I mean you eat __42_ food,” said the doctor.
    “Oh! You mean I’m too __43__. That’s a problem,” said Mary. “What should I
do?”
    “The answer is easy,” said the doctor. “If you want to be thinner and
healthier, you __44__ eat a lot of food and you should also do much __45__.”
    ( )26.A. her mother B. the teacher C. the doctor D. her friend
    ( )27. A. terrible B. ill C. good D. well
    ( )28. A. hungry B. thirsty C. tired D. happy
    ( )29. A. stand up B. lie down C. eat food D. have a rest
    ( )30. A. carefully B. careless C. carelessly D. careful
    ( )31. A. Something B. Nothing C. Everything D. Anything
    ( )32. A. too many B. many too C. too much D. much too
    ( )33. A. thin B. healthy C. stressed out D. heavy
    ( )34. A. must B. should C. shouldn’t D. didn’t
    ( )35.A. housework B. homework C. shopping D. exercise
    三.阅读理解。(每个1.5分,共30分)
    A
    It’s important for us to be healthy. But how can we keep healthy? First,
you should eat fruit and vegetables three or four times a week. Then eat some
tofu every day because it’s good for people, both the young and the old. Milk is
also necessary(必要的),especially for women. So you should have milk twice a day.
It can help you to be strong. Next, doing more exercise is better. You can do
morning exercises or evening exercises. After supper you should take a walk.
    ( )46. You should eat_______ three or four times a week.
    A. fruit and fish B. vegetables and mutton
    C. tofu D. fruit and vegetables
    ( )47. Tofu is good for ______.
    A. young people B. old people C. young and old people D. students
    ( )48. Why do people have milk?
    A. It,s delicious. B. It’s a kind of drink.
    C. It’s bad for you. D. It can help you keep strong.
    ( )49. You should have milk .
    A. four times a day B. five times a week C. twice a day D. twice a week
    ( )50. The passage mainly tells us__________.
    A. how to keep healthy B. what health is
    C. why health is important D. how often you can eat tofu
    初二英语《暑假作业》答案4
    一. 听力理解
    1—5CBBAA 6—10CABAB 11-15ABCCA 16-20CEBDA
    二.单项选择
    21-25DCDAD 26—30DBAAD 31—35:CBBCB
    三.完形填空
    1-5ACBDA 6—10BCAAB
    四.阅读理解
    1—5BCBBA 6—10ADBDC 11—15ACADB 16—20DACEB
    五.短文填空
    1.living 2.famous 3.athletes 4.chance 5.However 6.everywhere 7.dangerous
8.injured 9.real 10.happier.
    六.补充对话
    1.What’s wrong with you ?What’s up ?
    2 What should I do ?.
    3.Why?
    4.OK/Sounds good/Good idea.
    5.What time is it/What’s the time?.
    七.书面表达
    Dear Mum and Dad,
    How’s it going at home?
    I got my report card today.
    My Chinese teacher said I was hard-working, while my math teacher said I
could do better. You know I am not very good at math.My English teacher said I
did well in English , but my science teacher said my science was very poor.
Science is always difficult for me. My history is good and my history teacher is
happy with me; however, my P.E.teacher said I was not active enough.
    初二英语《暑假作业》答案5
    单项选择(10分)
    1.—What’s matterwithyou?
    —Ihave badcold.
    A.a;the B. the;a C.the; / D.the;the
    2.—WhatdoesyournewEnglishteacherlooklike?
    —Sheisaprettylady longhair.
    A.atB.inC.withD.to
    3.—Ihavea .
    —Maybeyoushouldseeadentist.
    A.coldB.stomachache
    C.headacheD.toothache
    4.Themanhurt workinginthefield.Hehasasoreback.
    A.herselfB.himself
    C.yourselfD.themselves
    5.It’ssaidthata younggirltooktheoldladytothehospital.
    A.20yearsoldB.20yearold
    C.20-years-oldD.20-year-old
    初二英语暑假学习计划
    一一年的学习结束了,暑假过后就要迎接初二的生活,那在进入初二之前的暑假里,我打算为自己制定一个学习计划,帮助自己把初一的学习慢慢的过渡到初二学习中去。下面就是我的和暑假计划:
    一、借书提前去了解初二的课本
    我打算从学校高年级的同学那借来他们初二的书本,初二新增物理,更要去提前阅读一遍,也是方便自己提前了解初二要学习的内容。暑假里,认真的把每个科目的书看一遍,算作提前的预习。利用暑假的时间,去了解初二自己学习的新内容。准备一本笔记本,把自己认为书上对自己有用的知识点抄下来,逐字逐句的理解,尽量靠自己自学去理解意思,也是保证自己初二开学觉得学习难。
    二、练习英语听力
    进入初中后,学习的英语变得难了,我发现自己在英语听力方面比较弱,所以暑假这个时间我想去买一个听力磁带,买一个放磁带的回来练习听力。听力占据试卷的分也有五分之一,要想拿高分,英语的听力的分数起码要拿到十几分,不然是很难上九十分的。而听力本来就是我的短板。因此本次暑假,我势必要努力把听力提高上来,就为了将来英语的听力能够不给我拖后腿。对于一个喜欢英语的人来说,如果英语很差,那是不能接受的,本来初一英语就差在这里了,所以我一定在暑假里把听力熟练化。
    三、多去图书馆看历史方面的书
    初一刚接触历史,自己很喜欢,但是平时学的再好,一到考试成绩就不好,这学期经过对自己的反思,发现自己对历史本身不怎么了解,书上知识现在学的很浅,但是考试的题目有时候会从它本身去考,这就源于我对它的不了解,所以考试的时候就不能找到重点,因此常常选错答案,也是因为不够了解每个知识点,才会遇到差不多的就被误解。这次暑假我想去图书馆找这方面的资料看,应该能够去充分的了解历史上各大事件。喜欢历史,我就要去花费精力学,不然也就不能进一步的了解历史了。我想只要我理解的透彻,历史的成绩一定就会上去。
    暑假即将来临,计划也都制定好了,我对这个暑假也有了很大的期待,我想我一定可以在这个暑假里积累更多的知识,学到很多在课上不能学到的东西的。为了让初二的学习变得更加轻松,我暑假一定会不停的学习的。
    初中生英语学习方法
    1.明确英语学习的目的
    可以和很多外国人沟通,学习他们的文化。
    有两套思维体系(英语和和汉语),享受其中的乐趣
    能看懂英文电影、阅读英文书籍等。
    大学毕业有更大的机会进入外企,获得高薪工作
    如果以后创业,便于和外国企业沟通。
    可以在考试中获得高分,得到同学的羡慕、老师的器重和家长的表扬。
    2.了解英语学习的障碍(从大到小)
    汉语干扰
    因为是不同的思维体系,根深蒂固的汉语会严重影响到英语学习
    解决方案:尽量营造全英文学习环境,听说读写全方位,尽量用英语思考,这是最难的。
    自信心
    很多人不敢开口说英语,怕犯错误,怕丢脸
    解决方案:其实不用怕,我们又不是说英语国家,说不好很正常的,没人会笑话;英语是很简单的'语言,只需要2岁小孩的智商就可以学好。
    毅力
    任何事情都需要毅力,学习英语也不例外,而且英语这东西,就需要每天不断联系,日积月累,才能学好。
    解决方案:没有,只能靠兴趣和自律。
    英语好的标准
    尤其不要把考得好当成英语好的标准,能考满分的白痴数都数不清。
    解决方案:英语是门语言,只能用沟通的顺畅来做为标准。
    学校教育
    只会用中文交英语的老师,多半都不怎么样,所以想学好,还得看自己。解决方案:记住,人才都是自学成才的。
    (以上内容只需要做一定了解)
    是不是觉得很难学啊?那个,怎么能营造全英语学习环境?怎么能加强自信?怎么能保持旺盛的势头啊?
    我们一一来解决。
    3.如何才能学好英语?
    准备充分:词典、录音机和磁带、英语教材,一个都不能少!
    单词
    首先要攻克的难关,包括音标、解释、拼写等
    解决方案:
    1.早期靠大声朗读拼写,通过听觉来记忆,记忆没有诀窍,只有重复重复再重复,不管用什么方法,记住就行
    2.等词汇量有一定积累时,靠海量阅读(记住是海量),什么都读。
    语法和句型
    解决方案:靠学校老师交的方法就基本可以解决了。
    听
    听是一种感觉,是一种意识,是建立在词汇量基础上的能力。
    解决方案:重复听,什么都听,建议从听英语歌曲开始。
    说
    解决方案:最难掌握的技巧,没有捷径,只能靠反复说。
    读
    解决方案:早期跟着磁带大声朗读就行了,尽量去模仿语音、语调,口语也可以得到加强。
    写
    解决方案:还是靠阅读,读得多了,自然有感觉。
    总之,听说读写是一个环环相扣的整体,只要一个方面提高,其他也会相应加强。建议从最简单的阅读入手,循序渐进,切记切记是海量阅读,多读英语课外读物。
    一、 读
    中生英语学习方法:每天都应坚持读。
    1、 朗读:一般文章读2~3遍,带着理解去读,而不只是为读而读。
    2、 模仿:好的文章应多模仿,以记住好词好句,同时培养自己的语感。
    3、 速读:文章第一遍用最快的速度读完,以提高阅读速度和理解能力,并逐渐培养不翻译直接理解英文的中英语学习方法。
    4、精读:文章第二遍应精读,以达到对文章的准确理解,并熟悉语法结构,加深单词记忆。也可选择部分文章速读,对于较好的文章精读。
    5、泛读:每天看1小时左右的英文报纸,在有兴趣的基础上阅读能力会有很大提高。遇到不会的单词在不影响文章理解的情况下可以略过去,从而提高自己的阅读速度。如果想记忆单词,则可查词典,多次查阅记忆便能记住单词。(坚持一两个月就会有明显效果)
    二、 听
    1、从最初级的听力入手,听懂每个单词、每句话、每段话及每篇文章。初中生英语学习方法逐步增加难度。每天至少半小时。
    2、 跟读英语,一方面加强听力,一方面训练口语,同时还能培养语感。注意发音的准确性。
    三、 写
    1、 中生英语学习方法:每两天写一篇英文日记或作文。
    2、 用英语写信或E-mail。
    3、 注意语法的应用和词汇的记忆。
    四、 语法
    1、从基础到高级,掌握每一个语法点,并作详细笔记。中生英语学习方法:笔记所记的都是自己所会的中英语语法点总结,直到把所有语法细节都掌握。
    2、 对于不熟悉的语法知识点应反复复习运用,直到掌握为止。
    五、 词汇
    1、每天记忆100~150新单词,并复习前一天的旧单词。对于生疏的旧单词,可记录下来,安排适当时间记忆。
    2、所有单词记忆完一遍之后紧接着再记一遍,三四遍并不为多。重复是记忆单词的最好方法,也是很多中生英语学习方法总结中生英语学习方法。
    3、 结合例句记忆单词,效果最佳。记忆单词应注意力集中,
    六、 练习
    1、 大量的练习可以巩固所学初中生英语学习方法。
    2、 通过练习可以提高阅读理解能力,增加词汇量,加强对语法的掌握。
    最重要的是要坚持!